неделя, 12 март 2017 г.

How To Abduct a Highland Lord - Karen Hawkins

 КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА "MACLEAN CURSE"

  След като заразях блога си за известен период от време за пореден път, вчера внезапно реших да чета след като случайно попаднах на тази поредица. Не планирах точно това всъщност, но докато се усетя и преполових книгата. Просто е твърде малка и изобщо не се оказа голямо предизвикателство за мен.
  Уау, корицата е страхотна (но и останалите са страхотни също, видях ги). Странно, но много ми харесват тези плейдове. След като вече прочетох известен брой исторически романи свързани с Шотландия, страшно много си паднах по нея и като видя нещо с highlander направо съм влюбена (е, не винаги, но по принцип).
  Самата идея зад тази книга е интересна. Да отвлечеш шотландски лорд, както гласи и заглавието, си звучи много интригуващо. И абсолютно отговаря на съдържанието. Фиона МакЛийн е изпаднала в безизходица и единственият начин да потуши напиращата вражда между нейния клан и този на Кинкейд заради смъртта на един от братята ѝ, е да постави тях пред свършен факт. Но за да го стори се нуждае от Джак Кинкейд, който е абсолютно безотговорен и водещ разгулен живот. Само че никой не е казал, че трябва да го пита като може направо да се омъжи за него.
  Тя е твърдо решена да предотврати евентуалната война, а той иска единствено свободата си. Всъщност двамата имат общо минало и чувства, които изобщо не са угасвали. Смятам, че начинът, по който е приключило всичко е бил доста глупав, но така или иначе са изминали години от тогава. Планът ти е съвсем ясен, но той ѝ създава достатъчно усложнения. Но между тях има такава страст и привличане, че само глупак не би го забелязал. Не ми хареса, че действието се разви толкова кратко, но като цяло книгата си е много хубава. Естествено, имаше си и онези гадни зловредни създания, които искаха да нарушат тъкмо изградилото им се щастие, то без тях не може, но щеше да е твърде постно без тях.
  Също и останах много заинтригувана от това Проклятие на МакЛийн, както е озаглавена поредицата, което си е абсолютно реално. Преди много време една вещица проклина всички МакЛийн заради техния темперамент и избухливост, така че когато изпитват прекалено силни емоции се появява вятър, дъжд и гръмотевици. Това от една страна си е забавно, защото тези природни катаклизми не се стоварват върху целия невинен народ, а точно върху този, който ги е разгневил. Но понякога ти писва вечно да причиняваш бури когато не си в настроение. Но определено тези МакЛийн ми допадат и то доста, имаме доста сходни характери.
  Книгата е пропита с доста хумор и мисля, че думите на корицата от Виктория Александър са напълно верни: "Fun, sexy and delightful." Идеално описва цялата книга. Може да не е кой знае колко дълга, но е една прекрасна историческа романтика и е подходяща за всеки, който харесва този жанр. Забавно е как тя отвлича мъжа и го принуждава да се ожени за нея, а той дори не осъзнава това напълно тъй като е и достатъчно подпийнал. Определено това не е сценарий, който да се случи в реалния живот, било то и в миналото, но пък на кого му трябва реализъм? Това е литература все пак, във фикшъна всичко е възможно! На мен лично книгата много ми хареса и я препоръчвам на всеки, който харесва такъв тип романи.
  П.С. Най-вече на Юли, която я държи толкова отдавна в списъка си за четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар