понеделник, 10 април 2017 г.

Intimidating TBR Tag


Отново зарязах блога си, но явно до края на май ще е така. Не че не си оставям свободно време, но се чувствам преуморена и нямам желание за нищо. Просто искам всичко да приключва вече, а май не съм стигнала и до кулминацията. Бях тагната от Юли (за което ѝ благодаря) наскоро да направя този таг и май като гледам съм тагната и на още един, явно се изчерпвам до таговете, но поне е нещо. Добре, след като изписах цял роман с оправдания за моята липса на активност по блога ми, сега е време да премина към тага.

1. Книга, която си бил/ла неспособен/бна да завършиш…

Крал Артур, Лявата ръка на Бога, Господин неустоим, Вестители... или поне за тези се сещам. Просто не могат да ме хванат, дори да искам не са my cup of tea и не мога, но и не искам да ги завърша.

2. Не съм прочел/ла тази книга, защото не съм имал/ла време…

Останалите книги от Песен за огън и лед, толкова много искам да ги прочета, но нямам време! Понеже са доста дълги и не се наемам да ги прочета, за момента няма смисъл, ще протакам една книга сигурно със седмици и няма да си е качествено четене, а знам, че книгите си струват и не искам да ги претупам.

3. Не съм прочел/ла тази книга, защото е продължение…

Е, аз винаги се осведомявам в аванс, т.е. ако една книга е част от поредица, то ще погледна най-напред първата и ако ме заинтригува тогава ще я прочета. Някак... няма как да се получи да не разбера, че някоя книга е част от поредица.

4. Не съм чел/ла тази книга, защото прочетох друга книга на този автор и не я харесах…

Някоя от книгите на Емил Конрад, след като видях какво представлява Нещата, на които не ни учат в училище, ами не се изкуших да видя някоя друга, не виждам смисъл да давам тези пари за еднотипна книга, която е без значение дали ще имам или не като мога да си купя някоя друга, която знам, че ще ми хареса много повече.

5. Не съм чел/ла тази книга, защотот е ОГРОМНА…

Ами както споменах по-горе, останалите от Песен за огън и лед, Друговремец... в момента не се сещам за други толкова дълги.

6. Не съм прочел/ла тази книга, защото я купих заради корицата, а после прочетох ревютата…

Не съм си я купила, но щях. Видях я в един магазин(да, в някои супермаркети и хипермаркети продават и книги) и то на много добра цена и ми се стори интересна. Е, корицата също е огромен плюс, но като се прибрах отворих Goodreads и вече се спойлнах за самата книга и май трилърът вече не е трилър. Забравих да спомена заглавието, книгата е Чуждо лице от Анна Снийкстра.

 7. Най-плашещата книга в TBR-а ми е…

Да ме плашат? Не знам... Може би книгите, за които се колебая и не мога да реша. Щом съм ги изтеглила, значи е имало защо, но сега като ги поглеждам и не мога да намеря достатъчно аргументи „за“ да ги започна.

Тагвам Гергана, Silviq и Сю.

6 коментара:

  1. Благодаря за тага.^^ Ще се постарая да го направя, въпреки че на половината отговори за себе си не мога да отговоря. :)
    Отговорите ти ми харесаха, кратки и ясни. Особено много се зарадвах, че най-после прочетох един пълен отговор на въпрос 7. Истинска радост за окото ми. Браво! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, благодаря! Имам навика да се впущам в обяснения. :д Когато пиша наистина имам склонността да се отплесвам в дълги подробни романи(явно е синдром на писателя :д). Но се радвам, че ти е харесал и ще се радвам да видя и твоите отговори. :)

      Изтриване
  2. Много благодаря за тага! ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо! Не видях, че вече си била тагната от Юли, но нищо. :)

      Изтриване
  3. Много благодаря за тага! ^^

    ОтговорИзтриване