сряда, 29 март 2017 г.

The Aesthetically Pleasing Book Tag


Пак зарязах блога си, просто не знам какво да пусна. От миналата седмица не съм чела нищо, пък и не знам какво ми се чете. Докато търсех нещо друго попаднах на този таг и много ми хареса затова реших да го преведа. Взех го от тук - Dreamland Book Blog. Смятам, че е много приятен и някак по-различен. Надявам се да ви хареса поне толкова, колкото и на мен.

1. Най-добрата цветова комбинация на корица

Не мога да посоча само една, има толкова много и хубави. Най-вече тези на Ибис! Всяка една тяхна книга е с уникална корица! Само заради тях бих искала да имам книгите на български ако не заради нещо друго. Просто са толкова... прекрасни! (Нагледен пример, даже три.)


 2. Най-хубава типография/шрифт на корица

Колкото и да се опитвах да намеря друга... ами тази, която е посочило момичето е просто уникална. Оригиналните корици на Лунните хроники са просто изумителни! Не мога да се сетя за по-добър пример за шрифт от този, смятам, че този е невероятен!



3. Най-хубавата семпла корица

Семпъл... в моя речник почти не съществува. Аз си падам по красиви и доста пълни корици. Не знам дори дали имам нещо семпло. Може би тази, хубава е и е нежна.


4. Най-хубавите последни страници

Честно казано на този въпрос не мога да отговоря. Българските книги накрая си завършват просто с празна страница и бяла корица. В този въпрос се визира самата корица, която по-скоро трябва да е твърда и по-специална, но... Най-добре вижте в оригиналния пост, аз не мога да дам пример.

5. Най-хубавата карта


Всяка книга на Сара Дж. Маас има карта и аз избрах тази на Двор от рози и бодли. Просто много харесвам, не, аз обожавам тази книга/поредица!

6. Най-хубавите открити твърди корици


Обожавам корицата на тази книга, детска е, но е уникално яка! А отстрани е като позлатена и просто е великолепна! Плюс розовия велур и позлатени букви - истинско бижу!

7. Най-хубавата задна корица


Гърбовете на Стъкленият трон са уникални. Харесват ми и снимките отпред, но и тези отзад. Просто са направени невероятно. Не можах да си избера само една, затова снимах и четирите (все още нямам петата, уви).

8. Най-добрите хедъри на глави


Хедърите на Евър Афтър са много яки. Относно дизайна на самите страници съм много доволна, защото са много хубави и добре направени. Всички книги са така и просто са различни и ми харесват.

9. Най-добрите илюстрации


Много ми харесват илюстрациите в книгите на Магистериума, просто са ми приятни и пасват добре на всяка глава, като се едно илюстровано резюме всъщност.

10. Най-хубавото гръбче


На снимката се виждат доста книги, но акцентът е върху Изборът, защото тези книги са толкова уникално яки. Обожавам кориците им и ми харесва как изглеждат гръбчетата им. Всъщност трилогията Скъпоценни камъни стои много добре до тях.

11. Любимата ти корица на рафтовете ти


То че нямаше как да посоча една корица, нямаше, но не знам защо избрах все от Реликвите. Просто много ми харесват точно тези трите. От трите свързани поредици Принцеса с часовников механизъм, Град на изгубени души и Лейди Полунощ са ми любимите корици.

Май в този таг наблегнах повече на снимките, но нищо.
 Тагвам Юли, Кая, Теди и Юлия. Дано ви хареса!

8 коментара:

  1. Страхотно! Особено ми хареса това, че видях заглавия, които и аз съм чела и чета!! (В момента чета ,,Железният изпит" и трябва да призная, че изображенията са прекрасни!) Що се отнася до ,,Най хубавата карта"... Да, ще призная, че картата наистина е хубава. Но лично на мен много ми харесва картата на Вестерос от поредицата ,,Песен за огън и лед", както и приложените към нея. Те са наистина изпипани. Иначе... Страхотен таг! Много ми хареса. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва. Като цяло съм посочвала книги, които съм чела и имам, защото тези, които са ми в електронен формат не съм ги виждала и не знам какво точно съдържат. Със сигурност има и по-хубави, но аз само тези имам. :)

      Изтриване
  2. Чудесен и интересен таг, подходящ за времето в момента. С удоволствие ще го направя, благодаря за тага. Кориците на "Адските устройства" са едни от любимите ми, да не кажа най, а за "Изборът" също съм на същото мнение като теб. Най-новата ми любима корица е тази на "Град от пепел", защото точно така си представям Клеъри. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съгласна съм! Както и се радвам, че тагът ти е допаднал. На мен ми хареса още щом го видях и специално исках да си направя снимките(не е задължително, просто аз много исках да е така). :)

      Изтриване
  3. Благодаря ти за тага <3 Rзглежда много приятен и с радост ще го напарвя :) Задните корици на "Стъкленият трон" наистина са уникааални! Лично на мен "Огнената наследница" ми е любима.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо! ^^ На мен също „Огнената наследница“ особено заради цвета, обичам този зелен нюанс. :)

      Изтриване
  4. Много благодаря за тага, доста по-различен е и ще го направя с огромно желание! <3 И аз много обичам илюстрациите в "Магистериума", а задните корици на "Стъкленият трон" са просто зашеметяващи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо! Много се радвам, че ти харесва! ^^

      Изтриване