понеделник, 8 август 2016 г.

Ruler of Books Tag

Видях този таг от Теодора Колева и ми стана интересно, а и тъкмо си търсех нещо ново след като публикувах четири ревюта. От своя страна тагвам Илияна, Anna и Paris love.

1. Коя книга бихте накарали всеки да прочете?

Цялата поредица Реликвите на смъртните и мога да кажа, че запалих приятелката си от училище като ѝ показвах разни снимки и ѝ разказвах за тях, а е факт, че умея да подбирам точните думи, с които да убеждавам някого. Ако можех, бих накарала всички да прочетат книгите на Касандра Клеър.

2. Какво бихте премахнали от оформлението на дадена книга?

Бих се съгласила с Теди, че е неприятно някоя книга да е малка, а друга - голяма. Говоря за малка разлика, която е достатъчна да те кара да се чудиш къде да ѝ търсиш мястото и това е крайно неудобно. Или квадратните, които просто не знам къде да им намеря място като са толкова несиметрични с останалите.
3. На кой автор бихте възложили да ви напише каквато и да е книга?

Може би Касандра Клеър, отново, защото вече четох няколко нейни поредици и всичките ми харесват много. Несъмнено ще се справи с всичко, което ѝ бъде възложено.

4. Коя книга бихте изпратили в мазето на библиотеката?

За да не се повтарям с 50 нюанса сиво, която със сигурност бих пратила там, ще пратя След. Това са две от най-големите книжни простотии, които съм срещала и ненавиждам и двете поредици. Бих ги пратила на което и да е мазе, трюм, тъмница или подземие, дори учебниците ми харесват повече в сравнение с тях.

5. Кой дизайнер на корици/илюстратор бихте искали да ви направи стенопис?

Не знам кой прави кориците на издателство Ибис, но са уникални. Наистина ги обожавам от първата до последната! Лично бих го(или нея) поздравила стига да знаех кой е и да имах тази възможност.

6. Чие лице на герой бихте сложили върху монета?

Не знам защо се сетих за Пърси Джаксън. Просто ми се стори забавно той да е върху монета. Би било страхотно от едната страна да е неговия образ, а от другата знак на Посейдон. Вече искам такива монети!

7. Коя книга би спечелила наградата „Владетел на Книгите 2016”?

Не съм чела много книги, които са излезли тази година. Щях да посоча Двор от рози и бодли, но тя излезе миналата година. Освен Двор от мъгла и ярост, но нея не съм я чела все още, но първата книга много ми хареса и предполагам, че и с втората ще е така.

2 коментара:

  1. Благодаря много за таг-а , отдавна не съм правила , така че с удоволствие се заемам с този :)

    ОтговорИзтриване