понеделник, 25 юни 2018 г.

Седмата заповед - Том Фокс

  Отново един спиращ дъха съвременен трилър от Том Фокс предоставен ни от прекрасното издателство Ибис. Имах възможността преди няколко години да прочета и предходната му книга Dominus и въпреки че сюжета малко ми се губи, знам че много харесах книгата и бях сигурна, че трябва да прочета и тази. Може би и корицата малко ме убеди. Добре де, много. Наистина е възхитителна! Рим (Ватикана де, за да съм точна), цветовете, глинената плочка... всичко е уникално и малко напомня на корицата на Dominus, която също е абсолютно уникална!
  Когато река Тибър започва да тече в червен цвят, хората в Рим са смаяни, но и уплашени. Мисля, че всеки се сеща за една конкретна библейска аналогия. Когато двама души се озовават там и стрелят по тях, пресладват ги, а после са спасени от Швейцарската гвардия, осъзнават, че нещо съвсем не е наред. Ватиканският експерт Бен Вердикс и специалистката по акадски език Анджелина Кала са двама от малкото експерти по този древен шумерски език и когато се появява тази странна глинена плоча написана на точно този език, те са едни от малкото, които могат да я дешифрират и точно това ще застраши живота им. Плочката предсказва серия от събития, които ще връхлетят древния град Рим. След като третото и четвъртото предсказание се сбъдват, привидно изглежда, че пророчествата са истински, но може би те са прикритие за нещо друго.
  Седмата заповед е един много добър съвременен трилър. Действието се развива в Рим в наши дни, но е изпълнено с толкова много история покрай града, с чудесен сюжет, който задържа вниманието. Харесвам такива... пророчески неща, просто знам, че има нещо зад тях и това ме прави още по-любопитна. Авторът наистина е измислил доста добре точно тази част от книгата, звучи абсолютно автентично.
  Том Фокс е експерт по църковна история и се стреми да бъде автор на конспиративни трилъри в духа на Дан Браун. Което е страхотно понеже точно този тип трилъри са изпълнени с вълнуващо действие, напрежение и са изключително интригуващи. Седмата заповед е втората книга на автора и определено показва доста добро развитие със сюжетната линия - двама отличителни главни герои, заплетен, но доста хитър план и добро познание за Рим, католическата църква и древните цивилизации. Книгата определено е страхотна и съм много щастлива, че имах възможността да я прочета.

  Много благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Няма коментари:

Публикуване на коментар