понеделник, 4 май 2015 г.

The Coffee Book Tag

1. Черно: Посочи поредица, в която е трудно да се навлезе, но има постоянни фенове.

Ами единствено се сещам за Братството на Черния кинжал. Поредицата има доста фенове и за себе си мога да твърдя, че съм абсолютно постоянен и упорит фен на тези страхотни книги!

2. Ментова мока: Посочи книга, която става по-популярна през зимата или празничен период от годината.

Сега се сещам за Сняг вали, която се каня да прочета. Други са всички коледни детски книжки. По това време от годината са най-популярни и не мисля, че някой друг празник може да се мери с Коледа. Неслучайно коледните тематики в книгите и филмите са ми любими.

3. Горещ шоколад: Коя е твоята любима детска книжка?

Ето на това се вика труден въпрос. Харесвах приказките на Шарл Перо и на братя Грим, за мен те са класика в жанра. Други, детски книги, които имам са Пипи Дългото Чорапче, Приключенията на Лукчо, Мери Попинз, приказките на Х. К. Андерсен и други.

4.Двойно еспресо: Посочи книга, която те държи в напрежение от началото до края.

Обезателно всяка книга на Агата Кристи е такава! Чела съм само Искрящ цианкалий и адски много ми хареса. Имам една в книжен вариант у нас и ако случайно реша може да я прочета.

5. Старбъкс: Посочи книга, която виждаш навсякъде.


Определено Вината в нашите звезди. Виждала съм я буквално навсякъде и направо ми е втръснало от нея. Не съм я чела, колкото и да се насилвам не мога. Да, наясно съм за какво се разказва и че не е “безсмислена“, но не е мой тип и не ми харесва. Всеки си има собствен вкус и явно моят е такъв. Аз просто изобщо не харесвам тази книга и съвсем не мога да възприема и Джон Грийн, не съм чела нищо от него, защото книгите му не са в мой стил.

6. Хипстър кафене: Посочете книга от независим автор.

Този въпрос ми се стори най-странен от всичките, защото не знам кои автори са независими и кои - не. Може би М. Дж. Роуз, знам само една нейна книга и не съм чувала за друга. Смисълът на този въпрос е автор, който сам се издава, но нямам никаква представа кой как си публикува книгите.

7. Ами сега! Аз имам безкофеиново кафе: Посочете книга, от която сте очаквали повече.

Ухание на мрак наистина бе съвсем различно от представите ми. По резюмето съдех за някакви заплетени и мистериозни неща, нещо вълнуващо, но.. историята е малко повърхностна и не си струва чак толкова четено. Чела съм в пъти по-добри книги и тази не е от тях.

8. Перфектната комбинация: Посочи книга или поредица, която е едновременно горчива и сладка, но в крайна сметка абсолютно задоволителна.

Понеже не мога да избера между три поредици ще посоча и трите: Братството на Черния кинжал, Изборът и Скъпоценни камъни! И трите по своему бяха страхотни и феноменални!


Тагвам Yuli Atta, Йоана, Илияна, Ева К., Nikki, Jeina и К. Димитрова . Надявам се ви е приятно да правите тагове, защото на мен ми е. Иначе всеки, който желае да направи тага може да се смята за тагнат. :)

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Няма за какво. Честно казано видях блога ти от Юли. Е, приятно ми е, аз съм Мели. ^^

      Изтриване