понеделник, 4 април 2016 г.

The Throne of Glass Book Tag



Видях този таг преди няколко месеца, но реших да си го запазя за по-нататък. Пускам го сега тъй като излезе четвъртата книга от поредицата, Кралица на сенките, и смятам, че това е идеалния момент. Взех го от този английски блог - Paper Riot.

Лизандра: Книга с променена корица, която обичаш

Стъкленият трон има две основни корици, ако се види в Goodreads. Едната е с едно истинско момиче, а другата е като останалите и аз определено харесвам втория вариант, защото изглежда по-интригуващо.

Абраксос: Книга, която е по-добра вътрешно, от колкото изглежда външно

Не може да се каже, че книгите от Магистериум имат най-красивите корици, но съдържанието е много добро. На практика аз си взех първата, защото ме заинтригува резюмето, а не защото изображението ме привлече чак толкова. Е, друг въпрос е, че тя беше подарък като вземеш друга книга от лятната тийн селекция на Егмонт за 12,90 миналото лято.

Ерилея: Поредица със страхотен изграден свят

Разбира се, Стъкленият трон, нямаше как да не се впечатля от изцяло измисления свят на Сара Дж. Маас. Също бих казала и Изборът, защото е уникална поредица и все пак Кийра Кас си е измислила едно ново времепространствено място, което отличава доста ясно поредицата ѝ.

Рифтхолд: Книга, която съчетава жанрове

Бих казала, че книгите от поредицата за Нина Уайлд и Еди Чейс комбинират едновременно един добър трилър, но и фентъзи, защото много от нещата, които им се случват са си направо свръхестествени и измислени в повечето случаи.

Дамарис: Книга, базирана на/вдъхновена от мит/легенда

Веднага се сетих за цели поредици понеже точно с тази тематика съм чела доста неща. Естествено най-напред е Пърси Джаксън, какво по митологично от това? Също Нина Уайлд и Еди Чейс, защото всяка книга се центрира около различна историческа загадка. Както и тези, които прочетох наскоро от Дан Браун - Шестото клеймо и др.

Калтейн Ромпие: Книга с неочакван обрат

Наскоро прочетох Цигуларят от Венеция и посоката, в която пое действието силно ме изненада, наистина не очаквах такъв обрат.

Асасинската крепост: Книга с ненадежден разказвач

Intertwined, защото далеч не бе това, което очаквах и останах крайно разочарована от тази поредица.

Астерин Черноклюна: Книга, която има екипни цели

Този въпрос ми беше малко странен за превод, но се сещам за идеалната поредица, а не само една книга. В Героите на Олимп там са отбор и работят заедно седмината герои, така че идеално отговарят на въпроса.

Терасен: Книга, която те кара да се чувстваш като у дома

За мен много специални са всички от Братството на черния кинжал, най-вече благодарение на тази поредица се запалих да чета още повече преди две лета. Освен това първата книга, Тъмна любов, има по-голямо значение за мен, защото ми беше подарък за шестнайстия рожден ден от приятелка, която замина надалеч.

Елин Ашривер Галантиус: Книга със силата да те унищожи

Елин Ашривер Галантиус или Селена Сардотиен ми е любимата героиня, защото е силна, смела и боец. Много силни книги са безспорно от Стъкленият трон, започнеш ли да ги четеш, просто няма как да ги оставиш докато не ги довършиш.


Манон Черноклюна: Книга, която те е уплашила

Добре, да речем, че Шестото клеймо и ме уплаши мъничко заради жигосванията и Шифърът на Леонардо в началото, защото първо гледах началото на филма по книгата, не беше от най-приятните гледки признавам, дори още си го спомням.

Роуан Уайторн: Книга, която те кара да изпаднеш в несвяст

Един от най-напрегнатите книги, които съм чела са поредиците Нощна сянка и Стъкленият трон. При тях няма забавено действие и изобщо не са някакво сладникаво четиво. Карат те да бъдеш изцяло погълнат от ставащото и да не можеш да се отлепиш от тях и за секунда и точно това харесвам най-много.

Каол Уестфол: Книга, която те е предизвикала на погледнеш различно на нещата

Преди не желаех да прочета Стъкленият трон, защо не знам, но сега съжалявам, че не го направих по-рано, защото съм изпускала много. Също и Реликвите на смъртните, колко много съм изпускала само и то без да зная. Ако не беше Юли щях още много да изпущам.

Лапичка: Книга, която си получавал/а като подарък

Не са ми подарявали много книги, въпреки че ги обичам, но от една страна е по-добре, защото в половината случаи когато ми подаряват нещо то не ми харесва. Като подарък за Коледа или пък за рожден ден съм получавала Осмели се да мечтаеш(биографичната книга на One Direction); Бъдете силни: 365 дни в годината(книгата на Деми Ловато); Нещата, на които не ни учат в училище; Тъмна любов и други.

Окото на Елена: Книга, която си намерил/а точно, когато се нуждаеш от нея

Понеже не ми се задълбочава много назад, наскоро прочетох Слепият херцог и тя определено бе точно това, от което се нуждаех. Тази книга върна отново желанието ми към любовните романи, което бях загубила тъй като твърде много бях вглъбена в другите си любими жанрове - фентъзи и трилър.

Тагвам: Юли и Памела

1 коментар:

  1. Благодаря за тага, тъкмо почнах четвъртата книга и съвсем скоро ще направя и този пост.

    ОтговорИзтриване