петък, 28 юли 2017 г.

Още по-скандално - Каролайн Линдън

    КНИГА ЧЕТВЪРТА ОТ ПОРЕДИЦАТА „СКАНДАЛНО“

  Четвъртата, но не и последна книга. Има още една новела, която мисля, че не е издадена, но нямам търпение да го направят от списание Журнал.
  И отново, много подходяща корица. Подхожда на Оливия като героиня тъй като живее скромно и някак ми прилича на нейната личност.
  Оливия е останала вдовица след като съпругът ѝ Хенри умира внезапно, но не може да се каже, че тя е таяла някакви чувства към него, даже никакви. Тя е приятелка със семейство Уестън, особено със сестрите Абигейл и Пенелопе. Всъщност те са единствените ѝ приятелки. Нейното семейство... е, сватбата ѝ се явява нещо като договор, все едно е размяна на стоки - булка и пари, ясно е кое къде отива. Именно затова тя изобщо не поддържа контакт с тях. Отново, пак си мислех, че Оливия също може да е руса, но се оказа, че е чернокоса и синеока. Е, това си е също невероятна комбинация. Само че Оливия има една тайна - тя е влюбена в брата на сестрите, Джеймс и преди много готини между тях е имало нещо, но всичко се е провалило.
  Джейми е доста добър всъщност, като го сравня с брата на Джоун... той много повече ми допадна от Дъглас. Той не е лековат и комарджия, а ръководи собствен бизнес и е добър човек. Но не може да си прости за младежката си глупост, която му коства съвместния живот с Оливия и щастието като цяло. Но когато получава писмо от Оливия за помощ той се втурва незабавно. Джейми не я е забравил и таи надежда да си я върне обратно.
  Още по-скандално е кулминацията до момента като всичко случило се до тук се комбинира в голяма доза загадки и търсене. Оливия трябва да разбере какви тайни е криел покойния ѝ съпруг като същевременно трябва да се изплъзне от лорд Клери, който я следва по петите и няма да се откаже за нищо на света. Джейми се появява в най-подходящия момент и без него тя определено можеше да я закъса. Заедно се втурват в надпревара, от която зависят повече неща от колкото предполагат.
  Оливия дори не подозира за тайните на Хенри и колко опасни могат да са те, а най-ужасното е, че всичко се струпва на нея без да има никаква вина и това е ужасно. Заедно с Джейми се опитват да разкрият престъпна мрежа, която да ги отведе до нещо ценно.
  Тази книга освен историческа романтика е и нещо като криминале, където има загадка и търсене на нещо. Винаги ме е интригувала Англия и много обичам да проследявам пътя на героите из страната. Обичам да разбирам повече и нови неща, винаги съм приветствала това с отворени обятия.
  Оливия и Джейми са хубава двойка, те просто са създадени един за друг. Но обстоятелствата се бяха развили по много жесток начин и всичко се беше провалило. Но сега когато Оливия е свободна и има шанс за тях, те трябва да се възползват от това. Още повече ми хареса, че успяха да намерят начин да се справят с противния лорд Клери и заедно с помощта на няколко господа с високо обществено положение, това да бъде подсигурено със сигурност. А още повече ми харесва когато някой се окаже в безизходица и при свършен факт, забавно е.
  В поредицата Скандално оказаха доста ключова роля тези брошури „50 начина да съгрешиш“ и мистерията около това кой е автора вълнуваше всички(включително читателя, защото истината изобщо не се и намеква). Почти не очаквах тук да се разбере нещо за мистериозния автор, дори си мислех, че няма да се разбере, просто заради самия смисъл от това да бъде тайно и да не се разваля впечатлението на читателя. Но пък с този развой на събитията... нямаше как да стане както аз си го мислих. Ами вече очаквам последната книга, която ще завърши тази поредица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар