понеделник, 27 април 2015 г.

Книга на душите - Глен Купър

 КНИГА ВТОРА ОТ ТРИЛОГИЯТА „УИЛ ПАЙПЪР“

Рейтинг:

   Една книга, изгубена от шест столетия, пази проклета тайна!

  Харесва ми как на всяка книга има добавен надпис, който е свързан със съдържанието. Ето този отново си отговаря на книгата.
  Корицата също е зашеметяваща и сякаш тази книга е поставена на пиедестал, но не самата тя е специалната, а нещо вътре в нея. А фона отзад е точно на мястото където се намира и го осъзнавам чак сега, май трябва да се вглеждам повече в изображенията, защото те разкриват много.
  От всичките стотици хиляди книги има една-единствена липсваща, която крие отговорите на всички въпроси покрай Библиотеката. В нея се съдържат писма на доста прочути личности като Уилям Шекспир, Жан Калвин и Нострадамус. Харесва ми фактът, че според въображението на автора книгите са повлияли на толкова велики личности. А да, пропуснах да спомена, че има влияние и над Бенджамин Франклин. Но освен тези неща съдържа и най-важното - писмо от един абат на манастира Вектис, чрез който се разкрива истината за произхода на тези книги и според хората тогава е било Божие дело и несъмнено немите писари са били изпратени от него, за да водят тези, да ги наречем статистики.
  Книга на душите е също така заинтригуваща както и предишната и аз като цяло най-горещо препоръчвам цялата трилогия, защото си заслужава да се прочете до последния ред!

Няма коментари:

Публикуване на коментар