събота, 18 април 2015 г.

Сагата за тъмните пазители - Рейчъл Хоторн

Рейтинг:
Всъщност първата книга я има излязла на български, но четирилогията е зарязана до там. Останалите ако могат да се прочетат като фен превод на бълскарски или оригиналите на английски. Аз избрах първото, защото ги намерих в един сайт такива и нямах нищо против да ги прочета така. Не са дълги, а и са леки. Това са книги за върколаци, които наричат все си и всички, които могат да се променят формата си - шейпшифтъри. В първата книга Кайла няма представа, че съществуват тези същества, а камоли, че е една от тях. Присъединява се към група горски предводители, които развеждат летуващите там. Те един вид са рейнджъри, но освен тази си работа те защитават и своя дом държейки хората настрана. Тя се влюбва в Лукас, водачът им, който е мистериозен и потаен. Той и останалите искат да ѝ помогнат, защото много скоро ще се преобрази - при първото пълнолуние след като навърши седемнадесет. За разлика от мъжките, които преминават през преобразуването сами, женските трябва да бъдат със своя партньор и не могат да останат сами по време на тяхното първо трансформиране. Намесват се и хора, учени, които искат да разкрият генът им, за да може да направят себе си върколаци.
Рейтинг:
Линдзи е най-добрата приятелка на Кайла. На нея едва сега ѝ предстои да премине през трансформацията си, но не е сигурна дали наистина желае тя да бъде с Конър, приятелят ѝ от детинство, с когото е сгодена от родителите си. Тя изпитва силни чувства към красивия и мрачен Рейв, но това не е редно тъй като вече е обещана на друг. Мине ли пълнолунието нейното обвързване с Конър ще е завинаги, само че не е напълно сигурна дали желае да е с него или Рейв. Тя е несигурна в себе си и не може да реши до последния момент когато спазвайки традициите двамата трябва да се борят за нея докато остане само един или преди това тя не избере този, с когото иска да е. А битката може да е до смърт...

Рейтинг:
Британи цял живот мечтае да бъде шейпшифтър и колкото се може по-скоро да настъпи нейният миг. Тя е твърдо решена да се докаже пред Тъмните пазители, защото знае, че нещо не е наред. Не е изпитала нито един от ранните признаци на промяната и това я плаши, но не е споделила на никого за това. Друга нейна тайна са чувствата ѝ към Конър. Пълнолунието отминава, а тя не се преобразява. Уплашена от това решава да скрие от всички и се убеждава, че трябва да има нещо сбъркано и не както трябва, но луната ще се върне за нея. В желанието си да бъде една от глутницата и да е достойна за Конър, бъдейки вълк, предприема действия, които поставят всички в опасност.
Рейтинг:
Хейдън е по-специален върколак. Може да усети чувствата на всеки останал шейпшифтър около нея и това прави цялото ѝ съществуване непоносимо. Дори не знае кои от тях са нейните и кои - на останалите. Решава да избяга, само за да бъде преследвана от очарователния, но мистериозен Даниел. Той има за задача да я върне у дома, но обаче първо трябва да я убеди. Когато започва да се влюбва в него започва да се чуди кой всъщност е той и защо никой не го е виждал как се превръща. Той може да се преобразува, също като всички останали, но не във върколак. С наближаването на трансформацията опасността, която я грози се увеличава, защото Жътварят я очаква, а за да спаси любимият си е готова да се жертва само тя, но Даниел съвсем не е на същото мнение като нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар