понеделник, 8 февруари 2016 г.

Book Cake Tag

Възнамерявах да направя този таг на рождения си ден след няколко дни, но излезе, че не съм първа и размислих. Открих друг, по-подходящ. Затова реших, че днес ще направя този таг преди следващите си две ревюта. Благодаря на Юли, че ме е тагнала.


Брашно
Книга, която започва малко бавно, но после те грабва?


Мисля, че тук идеален пример е Реликвите на смъртните или Адски устройства. Помня колко време ѝ отне на Юли да ме убеди да ги прочета. Както и Стъкленият трон, и не съжалявам, че ме убеди, по-скоро че не е успяла по-рано.

Масло
Книга, чието резюме е много завладяващо?

 Умишлено промених маргарин на масло, защото така ми звучи по-добре. Аз винаги четата резюметата на книгите, просто навик. И мога да твърдя, че на почти всяка, която съм прочела ми е звучало заинтригуващо, за да я прочета.

Яйца
Книга, която мислеше, че ще е кофти, но се оказа доста добра?


Тъмна любов. Колкото и странно да звучи, в началото си мислех, че книгата е кофти и ако една приятелка не ми я беше подарила надали щях да прочета и нея, и останалите книги от Братството на черния кинжал.

  Захар
Сладникава книга?

 Не искам да се повтарям с Юли, затова ще посоча Тайните дневници на Миранда Чийвър. Всъщност и втората от Бевълстоук, Какво се случи в Лондон. И двете са страшно сладки и ги обожавам.



Глазура
Книга, която покрива всеки елемент, който харесваш (забавни моменти, екшън моменти и др.)?

О, без съмнение всички от книгите с Нина Уайлд и Еди Чейс. Не се сещам за по-забавни, изпълнени с екшън и какво ли не книги. Нина и Еди са... неповторими, ама наистина.


 Пръчици
Поредица, към която се обръщаш за повдигане на настроението, когато имаш нужда от това?

 Обикновено не препрочитам книги и няма такава поредица, към която да се „обръщам“. Но не мога да отрека, че съм поглеждала някои сцени от книгите на Братството на черния кинжал поне по няколко пъти, защото ми харесват.


Черешката на тортата
Любимата ти книга от тази година до този момент?

Много труден въпрос. Но понеже последно четох Град от пепел и Град от кости - Реликвите на смъртните. Обожавам тази поредица!

Тагвам: Илияна и Павлина.

2 коментара:

  1. И аз отделях много време на поредиците от първия въпрос. Адски устройства и Реликвите ми станаха любими. А сега чета Стъкленият трон и има вероятност и тя да се превърне в такава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стъкления трон наистина е страхотна и гарантирам, че ще ти хареса. Аз вече нямам търпение да излезе следващата книга на български чак през май.

      Изтриване