петък, 12 февруари 2016 г.

The Birthday Book Tag

Както се предполага по заглавието днес е... моят рожден ден! Исках някаква специална публикация и ето че намерих таг за рожден ден. Родена съм почти на Св. Валентин, а Февруари е любимият ми месец.



1. Преброй по рафта си с книги деня си на раждане след това извади месеца си на раждане. Коя е книга, на която спря?

В моя случай, днес е 12 Февруари, при което се получава десет и книгата, която се пада е И заживели щастливо. Имам няколко рафта, но се спрях на първия ми където са ми единствено нови книги. Доволна съм от това, което ми се падна, защото наистина много ми хареса докато я четях и ми навя носталгия по останалите книги от поредицата Изборът.



2. Ако можеш да прекараш рождения си ден, с който и да било измислен герой кой би бил и защо?

Това е труден въпрос, много. Последно четох Град от пепел и Град от стъкло, така че съм абсолютно на вълна Реликвите на смъртните и много бих искала да срещна Джейс. Със сигурност ще бъде забавно да се срещна точно с него и ще си прекарам най-страхотния рожден ден!


3. Намери книга, която се развива през сезона, в който си роден/а.

Сега е Зима и аз не съм чела почти никакви книги, чието действие да е през този сезон. Всъщност се сещам за една, но нея не съм я чела и май не искам - Сняг вали. Явно ще се повторя, защото само третата книга от Пърси Джаксън и боговете на Олимп се развива през зимата - Проклятието на титана.



4. Намери книга, която е с цвета на твоя рожден камък.

Независимо дали ще е според зодията или месеца на раждане, моят камък е Аметист. Обикновено е лилав и аз ще си избера Завещанието, защото корицата е много красива.


5. Има ли поредица със същия брой книги като твоята възраст? Ако има коя е тя?

Ако беше по-малко число, но това... Нямам идея за толкова голяма поредица, за повече от 14 книги в поредица не се сещам.

6. Посочи книга, която е разположена във време, свят или страна където би предпочела да си се родил/а.

 Обичам Великобритания, това ми е любимата страна, а любимият ми период е XVI - XVIII век. Повечето исторически романи са любовни, но се сещам за идеалния пример. Адски устройства се развива през XIX век, но това не е кой знае колко фрапиращо, по-важното е, че е в Лондон, а и нямам нищо против Викторианската епоха.



Умишлено няма да тагна никого. Не е задължително да имате рожден ден, за да го направите, но така реших. Все пак, който желае може свободно да го направи.


20 коментара:

  1. Честит рожден ден! Пожелавам ти най-вече здраве, щастие, много успехи и нека всичките ти мечти да се сбъднат. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честит Рожден Ден! Пожелавам ти най-много от всичко да си здрава, щастлива и всичко, към което се стремиж в живота, да го постигнеш. ^^

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден , пожелавам ти много здраве и успех,и да постигнеш всичко, което желаеш.

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден , пожелавам ти много здраве и успех,и да постигнеш всичко, което желаеш.

    ОтговорИзтриване
  5. Честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, любов, успехи и много сбъднати мечти! Весел празник! ^.^

    ОтговорИзтриване
  6. Честит рожден ден! Пожелавам ти да си много здрава, щастлива и винаги усмихната! Нека всичките ти мечти се сбъднат! ^_^

    ОтговорИзтриване
  7. Честит Рожден Ден. Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и много,много,много книги за напред! :) Бтв тага ми хареса и мисля и аз да го направя.Надявам се да нямаш нищо против. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. :) Не, разбира се, можеш да го направиш когато искаш, просто аз го открих сега когато имах рожден ден. ;д

      Изтриване
  8. Честит Рожден Ден. Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и много,много,много книги за напред! :) Бтв тага ми хареса и мисля и аз да го направя.Надявам се да нямаш нищо против. :D

    ОтговорИзтриване
  9. Честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастие, късмет и любов. Продължавай да намираш радост в книгите и благодарение на тях живей много повече от един живот.

    ОтговорИзтриване
  10. Честит рожден ден! Пожелавам ти много усмивки, здраве, любов и приятели :)

    ОтговорИзтриване
  11. Честит рожден ден ! Всичко най-най :)

    ОтговорИзтриване