понеделник, 1 февруари 2016 г.

Дневниците на героя - Рик Риърдън

  ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ПОРЕДИЦАТА „ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП“

Рейтинг:

  Много държах да прочета всички допълнителни книги към двете поредици за Пърси Джаксън и след като си направих един ден почивка прочетох допълнението към Героите на Олимп.
  Корицата на Досиетата на героя ми харесва повече от на Дневниците, защото е синя и меча изглежда много добре. Тази е зелена, а аз не съм почитател на зеленото, а този щит трябва да е онзи, който използва Талия и се превръща в гривна. Не е лошо, но да речем, че не ми е от любимите корици.
  Четох книгата на английски, защото така и не я открих на български. Не беше добре подредена и не знам като цяло кои точно са били новелите в книгата. Знам, че имаше няколко открояващи се - Дневниците на Люк Кастелан, Пърси Джаксън и жезълът на Хермес, Лио Валдес и търсенето на Бъфорд и Синът на магията. Най-много ми хареса тази с Пърси, защото беше забавна и интересна. Тя ми се стори, че е най-много в стила на Рик Риърдън. Един гигант е откраднал жезъла на Хермес с онези две змии, за пръв път змии да ми се сторят не толкова отблъскващи! А накрая вечерята на Пърси и Анабет в Париж... просто наистина беше много хубаво. Другата по-забавна беше с Лио как с Джейсън и Пайпър се опитваха да намерят масата Бъфорд.
  Като цяло книгата е по-голяма от Досиетата и също има някакви игри, които аз така и не можах да разбера какви. Почти не мога да повярвам, че завърших окончателно поредицата за Пърси Джаксън и няма да има повече книги за него. Интересни са и наистина ми харесват. Четох ги с огромно удоволствие.

2 коментара:

  1. Другата поредица на автора „Хрониките на Кейн“ е от три книги и след нея има да ги нарека новели в които се разказва за срещата на Пърси и главния герои от тази поредица Картър - тази е преведена има и още в които участва и Анабет и сестрата на Картър Сейди.
    И Риърдън започна нова поредица за Аполон, за която се разказва че е вбесил Зевс и е изгонен от Олимп като смъртен и търси защита в лагера на нечистокръвните.
    https://www.goodreads.com/author/list/15872.Rick_Riordan

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за информацията. :) Възнамерявах да погледна „Хрониките на Кейн“. Също и някъде бях видяла за тази нова поредица с Аполон и ми беше станало интересно, мисля че от Егмонт ще я превеждат, ако не се бъркам.

      Изтриване