сряда, 10 юни 2015 г.

The Darkest Surrender - Gena Showalter

КНИГА ОСМА ОТ ПОРЕДИЦАТА  „LORDS OF THE UNDERWORLD“

Рейтинг:


 Страйдър не може да изгуби нито едно предизвикателство без да изпита нечовешка болка, защото притежава демонът на Съревнованието(Defeat). Като цяло аз харесвам Страйдър, допада ми.
  Корицата е още една от жълтите. Не знам защо, но цветовете използвани за всички корици са някакви твърде странни. Можеше да са по-реални и някак повече разнообразие, все пак три от единадесет да са все жълтеникави..
  Страйдър е готов на всичко за победата, все пак има достатъчно основателна причина да е. Затова и когато някой говори трябва доста прецизно да подбира думите си, за да не го приеме демонът като поредното съревнование, което трябва да спечели на всяка цена.
  Нищо не може да стои на пътя между него и победата, освен може би Кая, по-голяма сестра на Гуендолин, също харпия. Тя има сестра близначка, Бианка, и двете са полухарпии/полуфеникси, но при Бианка фениксът липсва, за разлика от Кая. Тя харесва Страйдър, но той не желае връзка, защото за него всичко е едно предизвикателство и щом го спечели губи интерес. Всъщност това е гадно, защото в крайна сметка всяко негово гадже му омръзва. По нейно настояване той я придружава на Игрите на Харпиите като неин съпруг(на английски consort има по друг смисъл от този на български). Освен да се докаже пред останалите харпии, които я мразят заради случка от миналото, се налага да спечели първото място, защото награда е по-ценна от всяко злато на света, тя е нещо, което на тях им е необходимо повече от всичко и сдобият ли се с него ще могат най-сетне да открият кутията на Пандора.
  Книгата е интересна тъй като и Страйдър ми е един от фаворитите. А и Кая, досущ като Гуендолин, има къдрава рижа коса и синьо-зелени очи. Само ще допълня, че на Бианка косата е кестенява и двете близначки като цяло изобщо не си приличат. Лично аз много харесвам тази книга и смятам, че е доста заинтригуваща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар