неделя, 7 юни 2015 г.

The Darkest Lie - Gena Showalter

КНИГА ШЕСТА ОТ ПОРЕДИЦАТА  „LORDS OF THE UNDERWORLD“

Рейтинг:

  Гидиън не може да казва нищо друго освен лъжа, защото е прокълнат да притежава демонът на Лъжите(Lies). Точно заради това го съжалявам, защото понякога това може да бъде истинско проклятие.
  Корицата не ми бе от любимите още от самото начало. Просто.. не мога да я възприема някак, твърде странна ми е. А и да не изключваме, че по един доста характерен белег се различава от героя, а нищо не пречеше да пообработят този съществен детайл с малко компютърна магия.
  Говорех точно за косата, защото Гидиън се боядисва в искрящо неоново синьо, а се подразбира, че този човек далеч не е син. Не разбирам за какво му е като този цвят е толкова..крещящ. Да, ясно, че иска да е различен, но това е доста очебийно бих казала.
Приятелите му са свикнали на неговия тотално обратен свят, защото когато иска да каже, че харесва нещо трябва да каже, че не го харесва. Ако каже само една истина ще изпита нечовешка болка и изпада в агония. Направо ми стана гадно когато иска да каже на враговете си, че ги мрази да им казва, че ги обича, защото му е невъзможно да произнася истини.
  Мисля, че запознанството му с богинята Скарлет ставаше в края на предходната книга, а Скарлет е презираната дъщеря на Рея, кралицата на Титаните, но и от Кронос. Тя смята, че толкова много неща в нейния живот са истина и живее в една заблуда, която просто е била една жестока игра с нейния ум от леля ѝ, Мнемозина, богиня на паметта. Тя същевременно притежава и демонът на Кошмарите(Nightmares), един от останалите в кутията. Това ме накара наистина да я съжаля, защото от както се помни са си играли с ума ѝ и вече не знае кое е било истина и кое - илюзия.
  Въпреки цялата тази объркана история Гидиън се влюбва нея, а и се оказва, че тя също наистина го обича, което е прекрасно. Като цяло книгата не е толкова лоша, просто не ми бе от най-любимите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар