неделя, 20 март 2016 г.

I Love Spring Book Tag

Реших да направя някакъв таг свързан с пролетта и намерих този. Защо? Днес започва астрономическата пролет и сметнах, че трябва да се отбележи с нещо подходящо. Взех го от тук - A Book Universe. Държа да отбележа също, че аз не обичам пролетта. Навярно съм единствена, но какво да направя като не ми харесва? Мразя неясното и непостоянно време - ту е топло, ту е студено, много вали, прекалено цветно е... Също като есента, но аз не съм твърдяла, че харесвам и нея. Но стига с отклоненията и към тага.


1) Каква е пролетта там, където живееш?

Специално района, в който аз живея попада в преходния климат. Лятото специално е адски горещо, а и самия факт, че градът ми е в низина, незаобиколен от нищо, го предразполага към по-сух климат. Като цяло пролетта е топла, но през май-юни много вали.

2) Най-очакваното излизане на книга тази пролет?

О, много са. Очаквам дузина книги да излязат в периода април-юни. За начало Лейди полунощ, Кралица на сенките, втората книга от Гондолата на времето, чието заглавие все още не знам, The Crown, поне за тези знам със сигурност, но може и да има още, зависи от издателствата.

3) Покажи корица, която ти напомня за пролетта.

Сещам се за няколко, но определено тази печели, защото много ми харесва, а и какво пролетно от това?


4) Къде ще четеш тази пролет?

Това е един много необичаен въпрос. Аз си чета на едни и същи места независимо от сезона, той няма нищо общо. Ако книгата е в книжен вариант си я чета на дивана, ако е в електронен - на компютъра.

5) Намери корица със слънцето на нея!

По-слънчево от това не бих могла да намеря.


6) Кои са любимите ти пролетни четива?

Сезона не ми влияе на предпочитанията за книги. Чета това, което и през останалото време от годината - главно фентъзи, малко трилъри и малко романтика, това е като цяло. Тези са любимите ми жанрове и тях мога да чета по всяко едно време.

7) Намери книга с много различни цветове на нея.

Щеше да е хубаво, ако имаше книга с дъга на нея, щеше да ме устрои, но... Принципно тази корица ми изглежда по-разнообразна цветово.


Тагвам: Briana Knows, Paris love и Илияна.

2 коментара:

  1. Не си единствената, която не обича пролетта, ставаме две :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря много да таг-а:) Звучи интересен и в скоро време ще го направя :)

    ОтговорИзтриване