четвъртък, 10 ноември 2016 г.

My Life in Books Tag


Исках някакъв нов таг, с който да разнообразя поредицата си от ревюта, но не знаех какъв да е. След като не намерих нищо подходящо се спрях на този, отдавна запазен в един notepad. Видях го от BooksaRica и мисля, че е интересен. Реших да го направя и този път хвърлих доста усилия на картинката(точно този банер в средата беше истинско предизвикателство докато му улуча цветовете и го оградя с пунктирани линии). Също и мога да се похваля с нов дизайн на блога си, който много харесвам. Най-много труд ми хвърли страничната лента, за която писах код, но съм много доволна от резултата. :3

1. Намери книга за всеки от инициалите ти

Моите инициали са МАД. Да, това на английски би прозвучало точно mad. Ама че „съвпадение“. Добре, да видим какво мога да открия с тези букви.


Магнус се брои за М, нали? Защото не намерих почти никакви книга с М или поне, които съм чела. А-то безспорно е за Ангел с часовников механизъм. При Д имах избор - можех да избера и Двор от мъгла и ярост или пък Dominus.

2. Преброй възрастта си по рафта си

За мое огромно съжаление, един от рафтовете ми беше съвсем на косъм - 17 книги, а на мен ми трябват 18(а съвсем скоро, около три месеца, вече и 19, леле). Добре, че имам един с повече книги, натрупани една върху друга поради липсата на място. На числото 18 отговаря Стъкленият трон.


3. Книга, която представя място, което искаш да посетиш

Лесен въпрос, защото имам не една такива книги и труден, защото не мога да избера коя да посоча. Ами обичам да посочвам тази, корицата е толкова очарователна!


4. Книга, която е в любимия ти цвят

Ще направя нещо подобно като момичето в английския блог, защото и моите книги са много. Много пъти съм го споменавала, но нищо, любимият ми цвят е син!


5. Книга, за която пазиш най-съкровени спомени

Книгите, за които са ми най-сакрални са поредиците Братството на черния кинжал и Изборът, защото с тях започнах четенето си като книжен плъх. За тях винаги ще пазя хубави спомени и ще си имат едно специално място в сърцето ми.

6. Книга, която ти е била най-трудна за четене

Колебая се между Клетниците и Игра на тронове. Клетниците е написана в тежък стил, но поне беше на български докато Игра на тронове я четох и на английски, което допълнително затрудни четенето ми.


7. Книга от предстоящите ти за четене, която ще ти даде най-голямо чувство за постижение

Хм, на този въпрос не знам ще мога ли да отговоря. Имам много книги в TBR списъка си, но не съм си купувала нови от много отдавна. Ох, стана сложно. Просто ще посоча една epic от този си списък - Empire of Storm.

Тагвам: Юлия, Павлина и Ева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар